مجبوس یا محموس یکی از غذاهای محبوب کشورهای خاورمیانه‌ای به خصوص جنوب ایران است. معمولا با گوشت قرمز یا مرغ تهیه می‌کنند (اما چون ما گوشت و مرغ را سال‌ها است نمی‌خوریم، گوشت آن را حذف کردیم.)



🔶مواد لازم برای پخت مجبوس یا محموس:🔸برنج: ۴پیمانه
🔸روغن: به مقدار لازم
🔸سیب زمینی: دو‌عدد متوسط
🔸پیاز: دو عدد
🔸ادویه: به میزان لازم
🔸 پودر لیمو
🔸پودر انبه
🔸پوره سیر یا سیر
🔸نخود پخته: ۲۵۰گرم
🔸خلال بادام: ۱۰۰گرم
🔸زعفران
.
.
🔶طرز تهیه:
بعد از سرخ شدن پیاز و اضافه کردن زردچوبه به آن، نخودها را اضافه و‌ تفت می‌دهیم. پوره سیر را افزوده و بعد از کمی تفت دادن، خلال بادام و باقی ادویه‌ها را به مواد اضافه می‌کنیم. بعد از کمی تفت دادن، در این مرحله پودر لیمو را اضافه می‌کنیم. بعد از افزودن برنج و آب، درب دیگ را می‌گذاریم تا زمانی که آب آن تبخیر شود. زعفران و پودر انبه را اضافه کرده و سیب زمینی‌هایی که به صورت نگینی از قبل سرخ کردیم را روی برنج می‌چینیم و درب دیگ را تا زمان دم کشیدن، می‌بندیم.  
.
.
موسیقی: جفتی نوازی خالو احمد در یکی از باغ‌های میناب، فروردین هزار و چهارصد و‌ یک  
.